Kerhoilla on käytössä omat kerhokohtaiset wa-ryhmät jota kautta tiedotus kulkeutuu nopeiten. Jos sinua ei ole liitetty lapsesi kerhon omaan wa-ryhmään,ole yhteydessä Kirsiin 0405246242.Wa-ryhmät ovat vain kerhosta tiedottamista varten.

Kerhokausi on käynnistynyt viikoilla 3 ja 4. Osa kerhoista käynnistyy vasta rajoitusten poistuttua 8.2 jälkeen.

 

 

4H:ssa seurataan aktiivisesti tilanteen kehittymistä ja päivitetään ohjeistuksia tarvittaessa. Muutoksista ja tarkennuksista tiedotetaan. Niissä huomioidaan mahdolliset tarkemmat linjaukset liittyen esimerkiksi ihmisten väliseen kanssakäymiseen ja tilojen käyttöön (mm. THL, aluehallintovirasto ja kaupunki).

Kerhojen osallistujamäärä on rajattu max 12.Seuraa ilmoittautumistapa oman kerhosi kohdalta.

 

 

Yleistä 4h-kerhoista

 

4H-kerhot on suunnattu ensisijaisesti jäsenillemme. Vuosimaksu on 35e/henkilö,ja jäsenmaksuilla voi osallistua vaikka kaikkiin kerhoihimme.Kerhoihin ilmoittautuminen ei tarkoita että olet jäsen vaan jäseneksi liittyminen tapahtuu täällä:  Jäsenyys

 

4H-kerho on mukavaa yhdessäoloa,rentoa puuhastelua,askertelua,pelailua tai vaikkapa retkeilyä. Kerhossa tapaat kavereita opit uutta,ja pystyt myös itse vaikuttaa kerhon sisältöön.Kerhot kokoontuvat usein kerran viikossa tai kahdessa viikossa.

Kerhoihin ilmoittaudutaan yleensä paikan päällä (kokkikerhoihin on pakollinen ilmoittautuminen).  (Ohjaajat eivät voi ottaa jäsenmaksua käteisenä vastaan vaan jäsenmaksu laskutetaan aina Suomen 4H-liiton kautta).

4H-jäsenet ovat vakuutettuja kaikissa 4H:n järjestämissä kerhoissa ja tapahtumissa.4h ei ole pelkästään lasten juttu vaan toimintaa pyritään järjestämään myös nuorille.

 

Kokkikerhot

Kerhoissa tuodaan tutuksi lapsille ja nuorille toiminnallisin keinoin lähiruokaa sen eri muodoissa, avarretaan makutottumuksia, järjestetään maistiaisia uusista ruokalajeista ja kehitetään niistä reseptejä. Jokainen osallistuja tekee itse reseptivihon ohjeineen,jolla toivotaan olevan käyttöä läpi elämän. 

Kerhoissa käydään läpi myös maidon,lihan,kananmunan,vihannesten,kasvisten ym matkaa ruokapöytään.

Kokkikerhoissa leivotaan ja kokataan.Opitaan arkielämän perustaitoja,nähdään kavereita ja mikä tietysti tärkeintä:Syödään yhdessä! Lapset osallistuvat myös loppusiivoukseen,sekä lasten toiveet kerhon sisällöstä otetaan huomioon.Erityisiä taitoja ei tarvitse olla kerhon alkaessa.Kerhossa voi kuljettaa mukanaan pientä rasiaa.Jos kerhossa jää ylimääräiseksi ruokaa,pakataan se lapsille kotiin vietäväksi.Muistathan mainita jos lapsellasi on jokin allergia,tai erityistarve,jotta osaamme huomioida sen myös kerhossa.Pitkät hiukset voi kietaista ponnarille ,sekä mukaan voi halutessaan ottaa esiliinaa tai huivia.