Katso kerhoajat paikkakunnan kohdalta.

 

Yleistä 4h-kerhoista

4H-kerho on mukavaa yhdessäoloa,rentoa puuhastelua,askertelua,pelailua tai vaikkapa retkeilyä. Kerhossa tapaat kavereita opit uutta,ja pystyt myös itse vaikuttaa kerhon sisältöön.Kerhot kokoontuvat usein kerran viikossa tai kahdessa viikossa.Kerhoihin ilmoittaudutaan yleensä paikan päällä (kokkikerhoihin on pakollinen ilmoittautuminen).Ensimmäisellä kerhokerralla kerholainen saa mukaansa ilmoittautumislomakkeen, jonka kerholainen täyttää yhdessä huoltajansa kanssa ja palauttaa kerhonohjaajalleen seuraavalla kerhokerralla.Jäseneksi voit liittyä myös Jäsenyys (Ohjaajat eivät voi ottaa jäsen- tai kerhomaksua käteisenä vastaan vaan jäsenmaksu laskutetaan aina Suomen 4H-liiton kautta). 4H-jäsenet ovat vakuutettuja kaikissa 4H:n järjestämissä kerhoissa ja tapahtumissa.4h ei ole pelkästään lasten juttu vaan toimintaa pyritään järjestämään myös nuorille.

 

Kokkikerhot Lähiruoka tutuksi -teemalla

Läheltä lautaselle -hankkeessa tuodaan tutuksi lapsille ja nuorille toiminnallisin keinoin lähiruokaa sen eri muodoissa, avarretaan makutottumuksia, järjestetään maistiaisia uusista ruokalajeista ja kehitetään niistä reseptejä. Jokainen osallistuja tekee itse reseptivihon ohjeineen,jolla toivotaan olevan käyttöä läpi elämän. 

Kerhoissa käydään läpi myös maidon,lihan,kananmunan,vihannesten,kasvisten ym matkaa ruokapöytään.

Kokkikerhoissa leivotaan ja kokataan.Opitaan arkielämän perustaitoja,nähdään kavereita ja mikä tietysti tärkeintä:Syödään yhdessä! Lapset osallistuvat myös loppusiivoukseen,sekä lasten toiveet kerhon sisällöstä otetaan huomioon.Erityisiä taitoja ei tarvitse olla kerhon alkaessa.Kerhossa voi kuljettaa mukanaan pientä rasiaa.Jos kerhossa jää ylimääräiseksi ruokaa,pakataan se lapsille kotiin vietäväksi.Muistathan mainita jos lapsellasi on jokin allergia,tai erityistarve,jotta osaamme huomioida sen myös kerhossa.Pitkät hiukset voi kietaista ponnarille ,sekä mukaan voi halutessaan ottaa esiliinaa tai huivia.