Läheltä lautaselle-hanke

Läheltä lautaselle –hanke

Hankkeen tavoitteena on järjestää lapsille ja nuorille monipuolisia toiminnallisia tapahtumia lähiruokateeman ympärille yhteistyössä alan yrittäjien, eri toimijoiden ja mahdollisten muiden hankkeiden kanssa. Tavoitteena on luoda pysyviä käytänteitä ja toimintamalleja Härmänmaan 4H-yhdistyksen toimintaan sekä luoda yhteistyöverkosto myös hankkeen jälkeen toteutettavia tapahtumia silmällä pitäen.

Läheltä lautaselle -hankkeessa tuodaan tutuksi lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille toiminnallisin keinoin lähiruokaa sen eri muodoissa, avarretaan makutottumuksia, järjestetään maistiaisia uusista ruokalajeista ja kehitetään niistä reseptejä. Etsitään ulkomaalainen partneri kansainvälisten resepttien vaihtoon. Hankkeen aikana järjestetään kerhoja, kursseja, leirejä,tiedotustilaisuuksia, retkiä koko perheen tapahtumia ja maatiloihin tutustumisia. Kannustetaan yrittäjyyteen ja tuotteiden markkinointiin. Hankkeen jälkeen yhdistys voisi toiminnassaan tarjota jäsenilleen monipuolista tulevaisuuden lähiruokakulttuuria.

Hankkeen aikana jaetaan tietoa mm kalastuksesta, metsästyksestä ja keräily-tuotteista yhteistyössä muiden yhdistysten ja järjestöjen kanssa.

Selvitetään lasten ja nuorten kiinnostusta palstaviljelyyn,sen kehittämiseen ja kokeillaan erilaisia tapoja toteuttaa palstaviljelyä uusin, innostavin menetelmin.

Hankkeen kohderyhmä ja varsinaiset hyödynsaajat ovat lapset, nuoret ja nuoret aikuiset. Myös lähialueen tuottajien toivotaan hyötyvän hankkeesta kun tietoisuus lähiruoasta ja maanviljelystä lisääntyy tulevien kuluttajien keskuudessa.

 

Hanke-esittelyä Finsumäen markkinoilla. Kävijänä 4H-vaihtari Thaimaasta.
Jokaisen vihko oli omannäköinen.
Olihan innostavaa ja mielenkiintoista.
Kananmunan matka.
Ruoka yhdistyksen julkaisu.
Omenat löytyi läheltä, ja piirakka oli maistuvaa.
Pilkkikisat Ylikylässä
Kilpailun päätteeksi Jaakko Erkinheimo opasti kalanperkausta.
Kotijuustomaistiaset ja lähiruokatuotevisa Mäkisen markkinoilla
Tuotetunnistusvisa Mäkisen markkinat
Järjestömarkkinoilla 7.5.19 tunnistettiin yrttejä, istutettiin tomaatinviipaleita ja esitetltiin erilaisia palstaviljelymenetelmiä.